Училището в с. Глава с модерен компютърен кабинет след спечелен проект от Община Червен бряг /видео/

24.11.2020 11:20

Училището в село Глава вече има нов и модерен компютърен кабинет – с 13 лаптопа, маси, столове, аудиосистема и мултимедия. Така преподавателите по информационни технологии и учениците вече имат прекрасни условия за работа.

Новият кабинет става възможен благодарение на проект, по който кандидатства Община Червен бряг по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. За дооборудването на кабинета с дарения са се включили народният представител от ГЕРБ Пламен Тачев и общинският съветник от партията Атанас Атанасов.

Откриването се състоя на 20 ноември в присъствието на кмета на община Червен бряг д-р Цветан Костадинов и кмета на село Глава. Днес за нас е празник, казаха от колектива на училището. За съжаления обаче въпреки добре поддържаната сграда учениците тук намаляват всяка година. Много родители предпочитат да запишат децата си в Койнаре.

„Правим всичко възможно, за да не закриваме училището в селото, но усилията ни трябва да са взаимни“, заяви кметът на Община Червен бряг Цветан Костадинов. И допълни – „моята молба е да работите активно за приобщаване на децата, за връщането им в училището. От нас разчитайте на подкрепа, а от вас разчитам на силен колектив, надграждане и работа с децата“.

Кметът Цветан Костадинов още веднъж повтори, че образованието е негов основен приоритет и инвестициите в системата ще продължат.

Новия компютърен кабинет и видео от церемонията – вижте тук: https://www.facebook.com/chervenbryag/videos/132937061640775/

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: