Възможност за безплатни прегледи за пациенти с Паркинсон в Плевен

24.11.2020 8:50

Водещи невролози консултират безплатно пациенти с вече установена болест на Паркинсон в името на по-добрия контрол на заболяването в условията на пандемия. Безплатните прегледи се провеждат в рамките на кампанията „Върни си контрола над Паркинсона“ по инициатива на Българското дружество по неврология (БДН) и Националната организация на хората болни от късен Паркинсон.

Пациентите могат да запазят час за преглед до 4 декември 2020 г. на телефон 0894 293 100 за цялата страна. Над 200 душиот началото на кампанията са се възползвали от линията и са потърсили безплатна консултация. Прегледите се осъществяват при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Консултация може да се запише сега, а провеждането й да се уточни според епидемичната обстановка и графика на специалистите.

За болните от Паркинсон съществуват модерни терапии и методи, които могат да облекчат състоянието им, но трябва да бъдат избирани след консултация със специалист и прилагани с индивидуален подход.

„Диагностиката на пациентите в прехода към късна паркинсонова болест е от изключителна важност, за да запазят качеството си на живот, като забавят развитието й“, казва Антон Константинов от Националната организация на хората, болни от късен Паркинсон.

Инициативата „Върни си контрола над Паркинсона“ се провежда в  София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора. На посочения номер пациентите могат да получат допълнителна информация за провежданите в съответния град консултации и да зададат своите въпроси. Цената за разговор е според индивидуалния тарифен план на всеки потребител със съответния мобилен оператор.

Повече информация за неврологичните консултации и заболяването може да намерите и наwww.parkinson.bg и във фейсбук страницата Живот с Паркинсон“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: