По-строги мерки от петък – затварят университети, училища, градини и ясли? Няма да има КПП-та

23.11.2020 17:25

Удължаване на извънредната епидемична обстановка с 4 месеца до края на март ще предложи за обсъждане в Министерски съвет министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Това той обяви на извънреден брифинг в МС след обсъждане на ситуацията в страната с експерти.

Предвижда се от този петък, 27 ноември, да се затворят университети, училища, детски градини, ясли, да се преустановят извънкласни дейности, организирани спортни мероприятия, провеждането на конгреси, семинари, конкурси, културни мерприятия. Ще се продължи забараната за посещения в дискотеки и развлекателни заведения, а ресторантите, кафенета и баровете ще продължат да работят само за доставки по домовете, ще бъдат затворени и всички нехранителни магазини, както и моловете, без аптеки, доставчици на пощенски услуги, куриери и банки. Няма да се провеждат външни и вътрешни екскурзии.

Не налагаме локдаун, вярваме, че всеки ще го наложи. Време е отново да се обединим в името на живота, коментира проф. Ангелов.  Той бе категоричен, че няма да се слагат КПП-та на входовете и изходите на големите областни градове, тъй като това като мярка е неефективно в условията на дифузно разпространение на заразата.

Министърът изрази увереност тези мерки да дадат резултат до Коледа като спадне ръста на заболеваемост в страната.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: