Народните обичаи и християнските традиции показаха в ДГ “Юнско въстание“ – Плевен в навечерието на Въведение Богородично

20.11.2020 12:55

Децата от ДГ „Юнско въстание“, облечени в  пъстри, красиви и автентични народни носии, пресъздадоха народните традиции и обичаи, свързани с Деня на християнското семейство. Наредени около традиционната българска трапеза – с погачата и иконата, те влязоха в различни роли, като  се запознаха с празника   Въведение Богородично и християнските добродетели.

С интерес и любознателност задаваха въпроси и научиха, че от векове наред дедите ни са вярвали, че домът е свещено място, в което децата получават най-ценните житейски уроци и усвояват важни знания за света. Именно семейната среда е мястото, където те се възпитават и развиват своите заложби и дарби. В създадената празнична атмосфера, хванати за ръце, те по детски отправиха своята молитва за благоденствие на своите семейства.

Накрая малките момчета и момичета изработиха специални картички, посветени на Деня на християнското семейство, с които изненадаха и развълнуваха родителите си.

Снимки и информация: ДГ “Юнско въстание“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: