И село Асеновци участва в Националната седмица на четенето

20.11.2020 15:53

В дните от 16.11. до 20.11.2020 г. в библиотеката на село Асеновци стартираха мероприятия, свързани с четенето. Имайки в предвид трудното положение, в което се намираме  и работим заради пандемията с коронавируса, решихме да направим едно по-различно представяне и четене на книги. Всеки ден провеждахме виртуално четене на стихотворения, басни и приказки, които излъчвахме в интернет пространството пред нашите читатели, разказва Петранка Стефанова, секретар на НЧ „Съзнание 1894” – с.Асеновци. Получихме много добри отзиви за инициативата; някои от читателите очакваха с нетърпение следващия ден, в който да ни видят и чуят, за което им благодарим,добави Стефанова.

Днес библиотеката е била посетена от учениците от ІІІ клас при ОУ „Христо Ботев” – с.Асеновци, които са се запознали с „Молбата на книгата” и са чули българска народна приказка. След това от библиотеката са посетили виртуално малчуганите от ДГ „Слънце” в селото.

Надяваме се да сме били полезни и да сме разнообразили живота на малки и големи. Пожелаваме си следващата година всичко това да се случи на живо при нас в библиотеката!, казва още Петранка Стефанова.

Снимки: НЧ „Съзнание 1894” – с.Асеновци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: