Двама непълнолетни задигнаха автомобил, оставен отключен на улицата

20.11.2020 8:55

По горещи следи служители от РУ – Гулянци установиха противозаконно отнет автомобил и задържаха извършителите, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Разследването е стартирало на 19 ноември 2020 година в 06:45 часа след получен сигнал от жител на село Брест, че не е открил личния си автомобил „Опел“. По информация на тъжителя престъплението е извършено за времето от 21.00 часа на 18 ноември до 06,45 часа на 19 ноември. Колата е била паркирана на улицата пред дома му и била оставена отключена с поставен контактен ключ на арматурното табло.

Местопрестъплението е посетено от полицейски екип. След проведени оперативни действия „Опел“-ът е намерен изоставен край кравеферма в стопански двор на село Брест, без липси и щети. Установени са извършителите на деянието – 17-годишен и 14-годишен, и двамата от селото. От младежите са снети сведения, в които те правят пълни самопризнания.

Задържани са за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен разследващ полицай и дежурен прокурор при РП – Плевен. Автомобилът е иззет и оставен на отговорно пазене в дома на собственика. Образувано е  досъдебно производство за престъпление по чл.346, ал.1 от НК. Работата продължава под ръководството на Районна прокуратура – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: