Седмица на предприемачеството в ДГ „Калина“ – Плевен /снимки/

19.11.2020 8:58

В рамките на Световната седмица на предприемачеството 16 – 20 ноември 2020 г., се проведоха открити уроци с децата от подготвителните групи- ПГ 5-6г. „Приказен свят“ и ПГ 6-7г. „Слънце“ на ДГ „Калина“ – Плевен.

Целта на инициативата е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да го развият чрез иновации и въображение като участват в дейности и събития, насърчаващи предприемаческото мислене и поведение, генерират нови идеи и търсят нови пътища за развитие.

Децата от група „Приказен свят“ имаха за задача да изготвят проект за сладкарски бизнес. В работата си те систематизираха представите си за професията „Сладкар“, инструменти и резултата от труда му.Групата на сладкарите изработи в своята работилничка разнообразни сладкарски изделия, които след това бяха красиво подредени във витрините на сладкарница „Калина”. На нейното официалното откриване деца и гости имаха възможност да се насладят на красивите сладките изкушения.

По забавен начин децата от група „ Слънце“ показаха какво са научили за разделното събиране на отпадъци и какви интересни изделия могат да се направят от тях. В дейността си те приложиха на практика усвоени икономически знания, показаха умения за планиране на дейността, за разпределение на задължения, за сътрудничество, взаимопомощ и екипност. Чрез работа по групи, с помощтта на ментори, детските ръчички сръчно изработиха красиви вази, барабанчета и гъсенички. След това изделията бяха изложени пред „клиентите“, като за всяко от тях самите деца определиха цената. Скоро голяма част от предметите бяха закупени в подкрепа на благородната инициатива и като награда за положения труд.

Информация и снимки: ДГ „Калина“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: