Кметът на Плевен със сигнал до Полицията за незаконно изгаряне на отпадъци

19.11.2020 10:33

Кметът на община Плевен Георг Спартански е изпратил писмо до директора на ОДМВР-Плевен по повод нерегламентираното изгаряне на отпадъци на ул. „Осъм“ в града. Градоначалникът посочва, че редовно се получават сигнали за горене на отпадъци в района на посочената улица.

„Считам за крайно наложително патрули на полицията периодично да обхождат района на местността „Бала баир“ с оглед превенция на подобни нарушения.“, посочва в писмото си Спартански. Той акцентира и върху вредата, която нанася горенето на отпадъци върху здравето на хората.

Кметът на Плевен коментира и причината за изгарянето на отпадъци – най-вече за извличане на метали от кабели и части от МПС, които след това се предават в пунктовете за изкупуване на вторични суровини. „На собствениците на такива обекти следва да се укаже, че не трябва да приемат метали, които видимо са добити чрез изгаряне, както и да се изискват данни за лицата, които вече са предали такива“, посочва още в писмото си кметът Георг Спартански до шефа на ОДМВР-Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: