Бъдещи първокласници от ДГ “Щастливо детство“ – Плевен се включиха в Световната седмица по предприемачество

19.11.2020 13:59

За поредна година  деца от Подготвителна група  в ДГ “Щастливо детство“ – Плевен се включиха в Световната седмица по предприемачество и инициативност. Темата бе „Какъв да стана“от програма „Нашето семейство“ на Джуниър Ачийвмънт България.

Шестгодишните малчугани от група „Пчелички“  на филиал “Приказен свят“ с учители Нели Симеонова и Биляна Василева затвърдиха знанията си за различните професии, свързаните с тях предмети на труда и дейности. С помощта на „Приказка за изчезналите професии“, децата бяха въвдени в темата.

В хода на откритата педагогическа практика, на която присъстваха директорът, главният учител и  новоназначени  учители в  детското заведение, децата анализираха информация, свързана с вземането на решения, избор на професия и следваха инструкции за решаване на поставенита задачи при работата в екип. Децата демонстрираха знания, свързани с понятията професия, желания, умения, решения, бизнес, пари, заетост, семейство, печалба чрез използването на карти-символи. Бъдещите първокласници изразиха отношението си  към хората, които се трудят  и изтъкнаха значението на образованието за тяхното бъдеще и избора на професия. Чрез осигурена конферентна връзка се включиха някои от родителите на децата, които разказаха за своите професии и детски мечти.

Накрая децата изработиха „Кутия на мечтите“, в която всеки постави своята рисунка на тема “Какъв искам да стана“ с уговорката да се отвори, когато станат големи. Гостите благодариха на малките предприемачи и им пожелаха сбъдване на най-съкровените мечти.

Информация и снимки: Магдалена Петкова, главен учител

#тагове:

НАЙ-НОВИ: