Плевенските ротарианци стартират дарителска акция за закупуване на апаратура за кръвна плазма

18.11.2020 16:51
Ротари клуб „Плевен Центрум” стартира дарителска акция „Да спасим човешки животи в битката с COVID 19”. Ротарианците набират средства за закупуване на апарат, допълнително оборудване и консумативи за извличане на кръвна плазма.
Дарението ще бъде предоставено на Районния център по трансфузионна хематология /РЦТХ/ в Плевен. Той е един от четирите извън столицата и работи с болниците в шест области на Северна България: Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Разград и Русе. В тази част на страната към момента никъде няма възможност за дарение на кръвна плазма, която помага на пациенти с коронавирус. Най-близките места са София и Варна, което създава затруднения пред донорите и може да доведе до забавяне при получаване на плазмата в лечебните заведения.
РТЦХ-Плевен разполага с кадрови капацитет и има обособено помещение за бъдещата лаборатория.
Нека всички заедно помогнем в Плевен да има апаратура за извличане на кръвна плазма. Да помогнем сега, утре може да е късно!
След разговори с ръководството на РТЦХ-Плевен за вида и параметрите на необходимата им апаратура, Ротари клуб „Плевен Центрум” започна кампанията, която има за цел да осигури във възможно най-кратък срок:
Апарат за извличане на кръвна плазма.
Донорски стол – специализиран стол, без който е невъзможно лицензирането на лабораторията.
Консумативи за началния етап от работата – на стойност 130 лв. за един сет /за един донор/.
Специализирана камера за съхраняване на кръвната плазма.

Дарения могат да се правят на банковата сметка на Ротари клуб Плевен Центрум, както и чрез Платформата.бг, управлявана от Фондация „BCause”.

Сметка на Ротари клуб Плевен Центрум за дарения  (основание – закупуване на апаратура за кръвна плазма:

IBAN: BG24RZBB91551038078605

BIC: RZBBBGSF

Линк към кампанията в Platformata.bghttps://www.platformata.bg/bg/kauzi/946:4815-2020-11-18-14-14-21/details/campaign.html

Часове след обявяването на старта на кампанията постъпиха първите дарения и вече са събрани над 10 000 лева. Припомняме, че само преди ден Ротари клуб „Плевен Центрум“ с подкрепата на плевенския бизнес и плевенската общественост приключи успешно кампанията по друга благотворителна кауза. За Центъра за специална образователна подкрепа „П.Р.Славейков“ в Плевен бе закупен специализиран бус за превоз на деца с двигателни проблеми.

Благодарим за подкрепата! Заедно ще се справим!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: