Около 60 пациенти с COVID-19 се лекуват в УМБАЛ – Плевен, Клиниката по хематология е временно преместена

18.11.2020 11:21

Клиниката по хематология на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен е преместена временно в други вътрешни клиники, поради установени случаи на заразен персонал с COVID-19. Това информира Момчил Цветков, завеждащ „Връзки с обществеността“ в лечебното заведение.

Важно е да се подчертае, че Клиниката не е затворена, а е преместена заради дезинфекция на помещенията, която изисква време, около 1 седмица.
Към момента 58 са пациентите с COVID-19, приети на лечение в плевенската болница. Те са в четири клиники – по инфекциозни болести, за интензивно лечение, вътрешни болести и по пулмология. Ситуацията е динамична и всеки ден се променя броят на пациентите с коронавирус, приети за лечение. Натискът върху пресонала е голям, има недостиг на медици, заради големия брой заразени сред персонала с COVID-19. Медицински сестри се командироват от една клиника в друга.

Момчил Цветков посочи, че дни след като е отворен фургонът пред болницата – мобилният пункт за изследвания за коронавирус, с положителни проби са се оказали лаборанти, които работят там.

От УМБАЛ – Плевен отново отправят апел за набиране на доброволци. Областният управител е изпратил един доброволец, който помага във фургона пред болницата за вземане на проби. Там средно на ден преминават по около 30 души със симптоми на COVID-19. Правят им се бързи антигенни тестове.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: