Учениците от 5 до 12 клас в град Плевен ще се обучават онлайн за 1 седмица, считано от 16 ноември

13.11.2020 10:52

Учениците от 5 до 12 клас в град Плевен ще се обучават онлайн за 1 седмица, считано от 16 ноември, понеделник. Това реши на днешното си извънредно заседание Областният оперативен щаб за борба с COVID-19. Заседанието се проведе в зала „Плевен“ и е във връзка със заповед № РД-01-651/11.11.2020 г. на министъра на здравеопазването.
В останалите общини от област Плевен директорите на училищата ще решават под каква форма да продължи учебният процес.

Онлайн обучението на учениците от 5 до 12 клас в Плевен се отнася и за извънкласните форми на обучение, които също не може да се провеждат присъствено. Тези промени в организирането на учебния процес ще са в сила до 30 ноември, до когато е и заповедта на здравния министър.

Днешното извънредно заседание се проведе, за да се реши на базата на броя заболели в областта какви мерки да се приложат за учениците, обясни областният управител и председател на щаба Мирослав Петров. Той уточни, че след изтичане на периода от 16 до 22 ноември по график на Регионалното управление на образованието на ротационен принцип и с оглед епидемичната обстановка ще се решава кои ученици и кога ще са онлайн и кога присъствено на училище.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: