18-годишна с „Мазда“ удари „Рено“ пред пешеходна пътека, а то блъсна жена

12.11.2020 9:04

На 11 ноември 2020 година около 13:00 часа е получен сигнал за настъпило ПТП в областния град на кръстовището на улица „Дойран“ и улица „Поп Богомил“, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. Местопроизшествието е посетено от екип на сектор „Пътна полиция“, разследващ полицай и експерт от Базова научно – техническа лаборатория при ОД на МВР. Извършен е оглед.

Установено е, че водачката на „Мазда“ – 18-годишна, застига и блъска в задната част спрял пред обозначена пешеходна пътека лек автомобил „Рено Меган“, собственост и управляван от 68-годишен. В следствие на сблъсъка „Рено“-то бива приведено в движение и удря с предната си част пресичащата на пешеходната пътека жена. Пострадалата е 61-годишна. Тя е транспортирана в ЦСМП – Плевен, където е установено, че има фрактура на лява подбедрица. Настанена е за лечение в клиниката по ортопедия, без опасност за живота.

На двамата водачи е извършена проба за употреба на алкохол  с техническо средство, като пробите са отрицателни. Уведомен е дежурен прокурор при РП –Плевен.  Образувано е досъдебно производство по чл. 343, ал. 3, б. „а“, във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: