При 15% болни ученици със симптоми на COVID-19 ще се преминава към онлайн обучение

12.11.2020 11:04

На редовния брифинг на Националния оперативен щаб днес министърът на здравеопазването проф.Костадин Ангелов направи уточния по въведените вчера допълнителни противоепидемични мерки, които ще са в сила до края на месеца. По отношение на това кога учениците ще преминават към онлайн форма на обучение министърът обясни, че мярката ще е приложима в училищата, където има 15% отсъстващи по причини, свързани с поява на симптоми на COVID-19.

В същото време местните кризисни щабове ще имат възможността да надграждат мерките и с решение на РЗИ  децата да бъдат извеждани в онлайн обучение. Ще припомним, че в някои области в страната учениците от 5 до 12 клас са в дистанционна форма на обучение. В област Плевен от днес гимназистите се върнаха в класните стаи и към момента няма решение за затваряне на училища или въвеждане на обучение от дистанция.

Онлайн обучението да се редува с присъствено, предлагат от просветното министерство като идеята е ученето от вкъщи да е с продължителност не повече от 3 седмици.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: