Арест за малолетен, спипан с марихуана и пико

12.11.2020 9:12

На 11 ноември в Плевен е проведена специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, информират от Пресцентъра на ОДМВР.

В следствие на проведените незабавни оперативни действия в мазе в ж.к „Сторгозия“ е проверен 14-годишен. Той предава с протокол за доброволно предаване 3 ръчно свити цигари, съдържащи суха зелена тревиста маса, хартиен свитък с правоъгълна форма, съдържащ кристалообразно вещество, полиетиленов свитък с неправилна форма, съдържащ суха зелена тревиста маса и прозрачен полиетиленов свитък с неправилна форма, съдържащ суха зелена тревиста маса.

По данни на малолетния веществото в полиетиленовите свитъци и ръчно свитите цигари е марихуана, а съдържанието в хартиен свитък с правоъгълна форма е „пико“. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза. 14-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 354 „а“, ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор и продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: