Гимназистите в област Плевен се връщат от утре в класните стаи

11.11.2020 14:48

Гимназистите в област Плевен се връщат от утре в класните стаи. Ще припомним, че в момента учениците от 8 до 12 клас учат онлайн след заповед на здравния министър, която e в сила до 12 ноември. Днес се очакват нови указания кога училищата в страната могат да преминават към онлайн обучение.

Вчера от Областния оперативен щаб обявиха, че на база данните за сравнително малък брой на деца, ученици и учители от област Плевен заболели с COVID-19 на този етап да не бъдат затваряни учебните заведения и да не се  преминава към дистанционна форма на обучение.

Директори на гимназии в Плевен още днес обявиха, че учебният процес продължава от утре в приствена форма и напомниха мерките на своите ученици като носене на маски в общите помещения, спазване на дистанция и т.н.

Днес Бургас и Русе обявиха, че онлайн обучението продължава за гимназистите. В Русе то ще е в сила и за ученииците от 5 до 7 клас, а в в Бургас за 6 и 7 клас. Присъственото обучение за учениците от 8 до 12 клас се възобновява в Старозагорско, както и в област Сливен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: