Депутатът Пламен Тачев ще подкрепи Патрицие Найманова по пътя й към върха в шаха

11.11.2020 16:01
Депутатът от ПП ГЕРБ Пламен Тачев ще подкрепи състезателката по шахмат от Червен бряг Патрицие Найманова. Това той обяви чрез профила си в социалната мрежа фейсбук, където пише, че е изключително впечатлен от срещата си с това младо момиче. Спечели ме с възпитанието си, отношението към спорта и желанието й да се развива, коментира Тачев.
„Патрицие сподели, че иска да постави едно ново начало на развитието на шахмата в Червен бряг. Че освен стремеж да печели още индивидуални медали, иска постепенно да предава своите умения и знания на следващото поколение шахматисти. Обмисля скоро да започне да преподава шах, за което напълно я подкрепям.
Сега обаче тя има конкретна цел – да се върне с медали от предстоящите три международни турнира – в Швейцария през декември, и в Сърбия през януари. За съжаление обаче този спорт е недофинансиран у нас, липсват и големи спонсори. Поради което Патрицие и майка й се обърнаха към мен за съдействие. Проведохме среща, след която поех ангажимент да осигуря дофинансирането на подготовката на Патрицие и участието й в турнирите“, казва още народният представител.
Желая й успех и вярвам, че ще се върне с медали и отново ще прослави България и нашия Червен бряг!, коментира Пламен Тачев.
Ето и малка част от професионалните успехи на Патрицие Найманова:
Патрицие се занимава с шах от 7-годишна възраст, многократен шампион е на всички контроли (класически, рапид и блиц) на България. През последните 7 години няма Републиканско първенство без завоювано призово място. През годините е печелила многократно призови места и на международни турнири (Охрид, Парачин, Ниш, Букурещ…) Най-голямото й постижение досега е носител на Европейска ученическа купа.
Снимки: Пламен Тачев/FB
#тагове:

НАЙ-НОВИ: