МБАЛ – Гулянци е сред болниците, които лекуват пациенти с COVID-19

11.11.2020 16:10

Осем пациенти с ковид инфекция са на лечение в общинската болница в Гулянци. Състоянието им  към момента е задоволително, при постъпването са били в средно тежко състояние. Първите двама пациенти с коронавирус са приети на 30 октомври. Общият брой на лекуваните досега е 10, като един вече е изписан, един пациент е починал. Работата на лечебното заведение е така организирана, че за COVID-отделението е изолиран цял етаж с отделен вход към него, информират от Пресцентъра на Общината.

Персоналът, който се грижи за болните се състои от трима лекари – вътрешни болести и пулмолог и достатъчно медицински сестри и санитари, като екипите не се смесват с тези от останалите отделения на болницата. Управителят на лечебното заведение д-р Андриян Яков коментира, че броят на леглата сега е 10, но при нужда може да бъде увеличен. Болницата разполага с достатъчно предпазни средства, препарати и консумативи

„Спазват се всички мерки и алгоритми разписани от здравния министър, имаме персонал. На този етап се справяме, въпреки трудностите, пред които е изправена системата. Предстоят ни тежки месеци и затова искам да призова хората да бъдат отговорни към своето здраве и това на околните, да спазват мерките и препоръките, а ние ще направим всичко, което зависи от нас, за да им осигурим качествена и навременна болнична помощ.” – сподели в заключение д-р Яков.

По данни на РЗИ – Плевен активните случаи на COVID-19 в община Гулянци са 19 от средата на октомври до днес. Излекуваните за същия период са 5, а общо карантинираните – 54.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: