Засякоха двама шофьори в нарушения – единият пиян, а другият с отнета книжка

03.11.2020 9:16

Бързо производство е образувано в РУ – Пордим за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

40-годишен шофьор на „Ауди“ бил проверен на улица “Васил Левски“ в село Бръшляница на 1 ноември около 00:45 часа. Тестът за алкохол отчел над 1.2 промила в издишания от водача въздух. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за анализ. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

Вчера е образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „в“, ал.3 във връзка с ал.1 от НК. Около 01:55 часа в областния град на булевард „Христо Ботев“ при проверка е установено, че 26-годишен от село Брестовец, е зад волана на „Волво С60“ в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелство за управление на МПС,съобщават от Пресцентъра на Полицията.

Наказателното постановление е влязло в сила на 21.06.2020 година, връчено лично. Уведомен е прокурор от РП – Плевен и продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: