Плевенските триатлонисти с отлично представяне и медали от турнир в Пловдив

03.11.2020 10:23

На 1 ноември се е  провел турнир по Дуатлон купа „Триекстрийм“ в Пловдив. СК по триатлон „Борислав Доков” – Плевен е бил представен от 9 състезатели.

Първи са стартирали мъже и жени на дистанция – 4 км. бягане, 16 км. колоездене, 2 км. бягане. Там от плевенския клуб са участвали Валентин Грижов и Иво Илиев. В този старт Иво Илиев е бил най-бърз, като е завършил с 1 минута преднина пред втория. Валентин Грижов се е класирал на 6-то място от 24 стартирали, което е добър резултат предвид тежката контузия, която не му е позволявала да тренира.

Във възрастова група 2004 – 2005 г. на дистанция – 2 км. бягане, 10 км. колоездене, 1 км. бягане Преслав Петков се е класирал на първо място, а Мартин Иванов на второ.

В група 2006 – 2007 г. на същата дистанция Никола Лишев на финален спринт се е  преборил за трето място, а Ивона Ватова е останала четвърта при момичетата.

При 10-годишните на дистанция – 0.5 км. бягане, 2 км. колоездене,0.2 км. бягане Валентин Илиев е успял да пребори конкуренцията и се е класирал на първо място. В същата група Борис Борисов се е класирал пети.

При най-малките деца на същата дистанция Виктория Илиева е завършила успешно. По регламент всяка година Купата се връчва на състезателя, който завършви първи на дълга дистанция. Тази година нейн носител е Иво Илиев, който я печели за трета поредна година.

Всички състезатели от плевенския клуб показаха потенциал и борбеност. Това състезание беше последно за сезон 2020, състезателите продължават да тренират за да печелят още медали през следващия сезон, казват от СК по триатлон „Борислав Доков”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: