79-годишна пострада при взрив на газова бутилка, в тежко състояние е откарана в „Пирогов“

02.11.2020 9:20

79-годишна пострада при пожар в дома си в село Гостиля, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. Сигналът за инцидента е подаден на 1 ноември в 13:19 часа. На място са изпратени екипи на ФСМП – Кнежа, РСПБЗН – Кнежа и автопатрул на полицейското управление в Кнежа. Установяват самоличността на пострадалата – 79-годишна, обгоряла по цялото тяло. Жената е транспортирана в ЦСМП – Плевен в тежко здравословно състояние, от където е изпратена и настанена за лечение в „Пирогов” – „Клиника по изгарянията” с опасност за живота и 30% изгаряния по тялото.

От извършения оглед на местопроизшествието е изяснено, че в следствие на неправилно боравене с открит огън е възникнал пожар в югозападното помещение на къщата, което се използва като кухня и било обитавано от пострадалата. В резултат на възникналия пожар се нагрява отоплителна газова печка и газова бутилка /с вместимост 27 литра/, със следи от обгаряне без деформации и започва изпускане на газ. При контакт с пряк огнеизточник е последвал взрив. В същото помещение е намерена и втора газова бутилка /с вместимост 27 литра/, без следи от обгаряния и деформации, от която също започва изпускане на газ.

От взрива е разрушена западната стена на помещението и част от покривната конструкция на къщата. Помещението и тавана са обгорели напълно. Пожарът е потушен от екип на РСПБЗН – Кнежа, като и двете газови бутилки са изнесени и обезопасени. Уведомен е прокурор  при ОП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.
От РДПБЗН – Плевен апелират гражданите, които ползват битови бутилки с газ, да бъдат особено внимателни, тъй като подобни инциденти през есенно – зимния сезон зачестяват.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: