Кметът на община Гулянци връчи награди за принос в образователното дело, културата и изкуството

02.11.2020 9:33

По повод Деня на народните будители кметът на община Гулянци Лъчезар Яков награди с почетни значки жители на общината, дали своя принос в обществения, културния живот и образователното дело. Сред отличените са учители – емблеми на поколения, автори на книги, художници, читалищни дейци и самодейци.

„Забързани в ежедневието рядко си даваме сметка, колко важни за общината са тези хора.” – споделя Лъчезар Яков за инициативата – „В продължение на десетилетия те раздават частици от себе си, за да върви напред образователното дело, пазят живи традициите и историята на родния край и ги предават от поколение на поколение. Творчеството и делата им оставят следа. Тази инициатива е само началото. Идеята е да създадем традиция на най-светлите и най-български празници – 1 ноември и 24 май да отдаваме заслуженото уважение и признателност на всички, които със сърце, талант и неуморен труд палят искрата у другите и пазят ценностите – образование, наука, писменост, култура, традиции. Учители, културни и просветни дейци, творци – те са духът и двигателят на нашата община, на всяко населено място.”

В Деня на народните будители поздравителни адреси от кмета на общината получиха и всички институции в сферата на образованието и читалищата.

Информация и снимка:Община Гулянци, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: