Педагогически практики от област Плевен бяха отличени на национален форум

01.11.2020 15:17
Педагогическата практика „Интегрирани политики в стратегията на Иноватично начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Долни Дъбник, представена от директора Ваня Йотова, бе отличена сред 50 представени разработки на Петата Национална научнопрактическа конференция за добри педагогически практики в областта на образователната интеграция. Събитието, което се проведе от 28 до 30 октомври във Велинград, бе организирано от Министерството на образованието и науката и Синдикатът на българските учители. В него се включиха училища от цялата страна.
Конкурсната надпревара за добри педагогически практики протече в два етапа. В първия разработките бяха пресявани от жури, което допусна до конференцията 50 от тях. От Плевенска област с подкрепата на Регионалното управление на образованието, в лицето на старши експерта по приобщаващо образование Росица Ненчева, бяха подадени седем доклада, като три от тях бяха класирани. Свои презентации представиха Ралица Петрова от Иновативно основно училище „Христо Ботев“ – с. Божурица и Бояна Иванова от ОУ „Св. Климент Охридски“ – с. Буковлък. Те представиха съответно темите: „Издаване на училищен вестник, свързано с допълнителното обучение по БЕЛ“, и „Социално-педагогически взаимодействия като предпоставка за адаптация и образователна интеграция.“
Конференцията бе открита лично от министъра на образованието Красимир Вълчев, а за награждаването пристигна зам.-министър Таня Михайлова.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: