Красиви български шевици огряха читалището в село Победа

31.10.2020 8:33

„Да събудим възрожденския дух с традиции и иновации“ е мотото на НЧ „Зора – 1990г.“ село Победа за отбелязване 1 ноември – Ден на народните будители.


Колективът на НЧ” Зора – 1990г.” село Победа, община Долна Митрополия е инициаторът на необичайна еко инициатива за изработване на красиви пана, изобразяващи български шевици, изработени от пластмасови капачки. Българските шевици са символ на здраве и благоденствие.
В продължение на две седмици се твореше красив низ от български шевици, изобразени на всяко пано. При това без да се налага защитаване на проекти за много пари, да се ползват обществени средства. Цялата инициатива се реализира на доброволни начала! Това е доказателство, че често хубавите инициативи не се правят с огромно количество пари, а зад тях стои изцяло труд и желание. Дизайнът и изработката на шест броя пана са на Димитринка Гетова и Цветанка Ангелова.


Тези пана ще красят не само читалището, но като цяло ще променят облика на село Победа. Вярваме, че добрият ни пример ще покаже на децата и възрастните, колко е хубаво да бъдеш доброволец, да създаваш изкуство и да цениш красивите български традиции, претворени по нов начин.
Благодарим на доброволците, които се включиха в реализирането на нашата инициатива!
Набавяне на капачки – Илонка Иванова, Мелин Салим, Петя Цанкова, Анна Ангелова, Дарина Николова, Маргарита Александрова и Цветанка Димитрова от село Подем.
Транспорт и кроене на плоскостите – Атанас Ангелов.
Дизайн и изработка на две пана – Симона Илиева и Дебора Бетова.
Монтаж на паната – Валентин Георгиев.
Убедени сме, че доброто не идва само, че хубавите каузи вдъхновяват всички.
Димитринка Гетова,
Секретар НЧ“Зора -1990г.“
село Победа

#тагове:

НАЙ-НОВИ: