В ПГРТО – Плевен наградиха изявени ученици в навечерието на Деня на народните будители

30.10.2020 11:02

Учениците на ПГРТО – Плевен отбелязаха Деня на народните будители на 28 октомври. Поради извънредното положение събитието не се състоя в планирания мащаб, но празнична обстановка и тържественост не липсваха, съобщават от гимназията.

По традиция директорът на училището Невена Арабаджиева връчи грамоти на изявени ученици от завършващия випуск за  високи постижения в учебната и в професионалната подготовка. Наградени са: Кристина Илиева, Денай Монова, Цветелена Йорданова и Цветомила Димитрова  от 12а клас, специалност Кетъринг; Кристина Влайкова 12б клас, специалност Декорация на сладкарски изделия и Радослав Камарашки от 12б клас, специалност Производство на кулинарни изделия и напитки.

Грамоти бяха връчени и на осмокласниците Кевин Давидов,  Юлиян Петров и Кристиян Станевпрофесия Готвач, които участваха в областния кръг на Националното състезание по речеви и комуникативни умения на английски език. Кристиян продължава участието си в състезанието, тъй като се класира за Националния му кръг.

По решение на Педагогическия съвет на ПГРТО – Плевен за ученик – достоен продължител на будителското дело за 2020 г. бе избрана Ивайла Линкова от 12 а клас. За многобройните си творчески изяви и постигнати високи успехи Ивайла бе наградена  със стипендия, връчена от директора на гимназията.  От своя страна дванадесетокласичката поднесе лично изработена от нея кутия,  с която поставя нова традиция – всички носители на наградата да оставят в нея своите послания към настоящите и към бъдещите възпитаници на училището. Личното послание на Ивайла е:„Всеки един от нас има потенциал да изгради нови пътеки от ценности, по които да крачат смело и с възхищение идните поколения, следвайки добрия пример. Посейте стойност!“

Грамоти за съвременно будителство училищната общност на ПГРТО – Плевен връчва на Емилия Зорнишка – директор на Регионалния военоисторически музей – Плевен и на Мария Монова – заместник-директор на Регионалния военоисторически музей – Плевен.

Снимки: ПГРТО – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: