В НУ „Христо Ботев“ – Плевен отбелязаха Деня на народните будители с редица инициативи

30.10.2020 9:40

В НУ „Христо Ботев“ – Плевен отбелязаха 1 ноември – Денят на народните будители с редица мероприятия.

Най-интересна част от честванията беше съвместното онлайн тържество между училището и ДГ „Кокиче“ – Плевен. Чрез платформата ZOOM.US те направиха конферентна връзка. Ученици от НУ „Христо Ботев“ разказваха за празника, за будителите, рецитираха стихове, а младите таланти от ВГ „Ботевци пеят“ изпълниха песни, посветени на тях пред своята онлайн публика от 4 група на детската градина. Малките зрители на свой ред поздравиха всички с песен за будителите.

Двете институции сключиха договор за сътрудничество в началото на учебната година, подготвиха своята програма за съвместна дейност, а това бе първият реализиран проект от редицата планувани през учебната година. Ново, иновативно, интересно, вълнуващо и полезно – така определят празника деца, ученици и учители. Въпреки обстановката, те пак са заедно и почитат  един от най-светлите български празници.

Ученици от четвъртите класове от НУ „Христо Ботев“ представяха проекти и презентации на тема „1 ноември“.

Те, заедно със своите учители подготвиха книжки за оцветяване, които подариха на децата от предучилищните групи на ДГ „Иглика“, ДГ „Слънце“, ДГ „Чучулига“, ДГ „Щастливо детство“, ДГ „Звънче“ и ДГ „Щурче“.

Бъдещите първокласници, освен, че научиха много, с изключителен интерес оцветяваха и попълваха подаръците си.

На 1 ноември, учители и ученици от НУ „Христо Ботев“ – Плевен ще поднесат цветя пред паметника на своя патрон – великия поет и революционер Христо Ботев, пред барелефите на Левски и Вазов от алеята на славата в двора на училището.

В навечерието на 1 ноември – свята дата за всеки, който се чувства истински българин, деца, ученици, учители и родители, водени от една идея, една кауза, а именно успехът на своите деца, са заедно, за да отдадат почит пред славното дело на българските будители.

Честит празник!

Снимки и информация: НУ „Христо Ботев“ – Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: