Благотворителна онлайн изложба на талантливи плевенски деца събира средства за три каузи

30.10.2020 12:04

Арт школа „Таланти“ – Плевен и Лайънс клуб „Огледало“ организират онлайн благотворителна изложба „Деца помагат на деца“ за осъществяването на три каузи. Първата е за курс по изобразително изкуство за Дария, ученичка от втори клас в НУ „Единство“ – Плевен. Дария е талантливо дете с дарба за рисуване, желаещо да се развива в сферата на изобразителното изкуство. Поради финансово затруднение на родителите, полагащи грижи за братчето й, което е с рядко генетично заболяване, Дария няма възможност да развива своя талант.

Втората кауза на благотворителната изложба е допълнително развитие и обогатяване на знанията на малките творци от школа „Таланти“ чрез посещения и обучения в ателиета на известни художници и скулптори от цяла България. И не на последномясто е подпомагане каузата „Безопасност за нашите деца – сигурно бъдеще“.

Поради създалата се обстановка картините ще се представят и продават онлайн. На 9 декември от 18:00ч., в зависимост от ситуацията в момента, ще имате възможност да разгледате изложбата на младите таланти в Артцентър „Къщата на художниците“ – Плевен. Желаещите могат да помогнат като закупят детска картина чрез запазване с коментар под поста на творбата. Всеки ден ще бъдат публикувани по 1-2 картини на достъпни цени в интернет на фейсбук страниците на школа Таланти и Лайънс клуб „Огледало“.

Ето и линк към събитието ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: