Удължава се крайният срок за набиране на преброители и контрольори за Преброяване`2021 в община Плевен

29.10.2020 15:02

Удължава се крайният срок за набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. преброяване на населението и жилищния фонд, тъй като към настоящия момент общо за страната са набрани 53.3 % от необходимите преброители и 61.7 % от необходимите контрольори. Това съобщават от Националния статистически институт и уточняват, че срокът се удължава до 16 ноември 2020 г. включително.

За населените места в община Плевен необходимият брой преброители са 372, до 28.10.2020 г. документи са подали 180 души, което е 48.4 % от необходимите. Нужни са и 98 контрольори, подали документи са 21 души, което е 21.4 %. Кандидатите трябва да подадат заявление (по образец), придружено от автобиография (по образец), копие от диплома за завършено образование, документ, удостоверяващ IBAN, и цветна снимка на фотохартия с размери 3.0 х 3.8 см в Центъра за административно обслужване на Община Плевен, пл. „Възраждане” № 4, съгласно приложенията.

Документите за кандидатстване може да бъдат изтеглени и от сайта на Преброяване`2021 на Националния статистически институт – ТУК

Задължителни изисквания за кандидатите за преброители и контрольори са:

  • да са навършили 18 години, да имат минимум средно образование;
  • да не са осъждани или поставени под запрещение.

Преброителите ще бъдат ангажирани от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък.

Общинската преброителна комисия информира кандидатите за преброители и контрольори, че от тях се очаква да извършат голяма по обем и отговорна работа в определения от закона срок. Заплащането на труда им ще бъде директно обвързано с качеството на попълнените от тях преброителни карти и броя на лицата, сградите и жилищата в преброителния им участък.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: