Със Седмица на духа български в ОУ „Максим Горки“ – Левски отбелязаха Деня на народните будители

29.10.2020 16:03

Дните от 26 до 29 октомври в ОУ „Максим Горки“ – Левски бяха наситени с дейности, посветени на Деня на народните будители – Седмица на българската памет, гордост и самосъзнание, информират от учебното заведение.

Всеки ден в 12:10 часа училищният двор беше озвучен от гласовете на децата от ОУ „Максим Горки” в знак на преклонение пред великите имена от миналото ни и дълбокото ни уважение към делото на учителите.

Бяха припомнени свещените слова на българските творци в едно празнично шествие с думи, възпяващи България, богатия ни език, история, традиции, вяра и духа на българина.

Шестокласници подготвиха презентации, посветени на празника и будителите, малките четвъртокласници показаха творческо вдъхновение чрез прекрасни акростихове, а кътче история ни посрещаше на входа на училището.

И защото писменото слово е в основата на празника, ученици и учители организираха инициатива „Един нов живот“, в която написаха писма по старомодния начин – избраха с внимание и грижа плик и лист, взеха писалка и изпратиха послания, мечти, мисли и чувства чрез Български пощи. За емоциите да държиш в ръцете си писмо от приятел ще разказваме дълго!

Щастливи сме, че изживяваме есенната красота! Това беше чудесна възможност ученици, родители и учители да работят заедно! С есенни творения зарадвахме Любка Александрова – кмет на Община Левски, Кольо Домеников – заместник-кмет, Петя Чолакова – главен експерт отдел „Образование“, Силвия Сашкова – секретар на НЧ „Г. Парцалев“.

За децата и учителите от детските градини четвъртокласниците подготвиха и изпратиха виртуален поздрав за Деня на народните будители.

Показахме, че силата на българския дух е несломима и заедно можем да продължим напред, независимо от трудностите!

Снимки: ОУ „Максим Горки“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: