Полицаи и общински инспектори следят заедно за опазване на реда в Плевен

27.10.2020 15:57

От началото на тази седмица смесени екипи от служители на ОД на МВР и Община Плевен контролират спазването на обществения ред и опазването на общинско имущество. Инициативата е на кмета Георг Спартански, обсъдена на среща с директора на ОД на МВР ст. комисар Веселин Вътов, информират от Пресцентъра на Общината.

Мотивите на кмета са значителното увеличение на вандалските прояви в Градската градина, Водната каскада, детските площадки в жилищните комплекси, върху паметници на културата; ежедневните сигнали за нощни гонки по улиците на града; опасенията от посегателства върху новите съоръжения по ремонтираното ларго от пл. „Свобода” до пл. „Ст. Стамболов” и др. Една от основните причини за подобни прояви е липсата на достатъчно правоохранителни мерки към нарушителите, категоричен е Георг Спартански, което е и поводът да настоява за съвместна ефективна дейност на служители от ОД на МВР и инспектори от отдел „Инспекторат” при общинската дирекция „Обществен ред и сигурност”.

Смесените екипи осъществяват ежедневно строг контрол по спазване на противоепидемичните мерки в големите търговски обекти; присъствие в централната градска част за предотвратяване на вандалски прояви; санкциониране водачите на неправилно паркирани автомобили, пречещи на безопасността на движение в града.

За първите два дена от съвместната дейност са съставени три акта, два от които за неспазване на противоепидемичните мерки, и девет фиша за неправилно паркиране.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: