С поднасяне на цветя пред паметници в Плевен и Гривица беше почетен Денят на Румънската армия

26.10.2020 15:18

По повод Деня на Румънската армия в Плевен пристигна Посланикът на Румъния Н. Пр. Йон Гъля, придружаван от аташето по отбраната полк. Адриан Еначе и отец Налуцо Опре – представител на Румънската църква в България. Те се срещнаха с Кмета на Община Плевен Георг Спартански. По повод края на мандата си у нас Посланикът на северната ни съседка благодари за доброто сътрудничество, поддръжката на паметниците на румънската бойна слава и съхранената памет за загиналите румънски воини в битките за Плевен. Н. Пр. Йон Гъля изрази задоволство от проектите с европейско финансиране по Програмата за трансгранично сътрудничество, които Община Плевен реализира с колегите си от Турну Мъгуреле, както и от дългогодишните партньорски отношения между Плевен и Браила. Той беше категоричен, че остава добър приятел на България и Плевен и ще продължава да работи за укрепване на двустранните отношения и на новото си поприще.

Вратите на града ни винаги ще са отворени за  Вас,  тук винаги ще намирате съмишленици и партньори, увери от своя страна дипломата Кметът Георг Спартански. Тема на разговорите беше и ситуацията, породена от заразата с COVID-19, и икономическите последици, с които трябва да се справят държавите.

По-късно в знак на признателност представителите на Посолството на Румъния и кметът Георг Спартански поднесоха цветя пред плочата на Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” с имената на загиналите румънски воини за Освобождението на Плевен, както и пред паметника в тяхна чест в мемориалния парк в Гривица.

Снимки и информация: Община Плевен, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: