„Най-дългото пътуване“ показва плевенската Библиотека в кинолекторията си през октомври

26.10.2020 14:47

„Най-дългото пътуване“ е изборът за кинолекторията на Регионална библиотека „ХристоСмирненски “ – Плевен през този месец. Лентата ще бъде показана на 28 октомври, сряда, от 17 часа в артзалата на Библиотеката.

Филмът, вдъхновен от едноименния роман (2013 г.) на Никълъс Спаркс, разказва две различни любовни истории, които по странно стечение на обстоятелствата постепенно се сливат.
Първата история разказва за 90-годишния Айра Левинсън (в ролята – Алън Алда/Джак Хюстън като младият Айра), който остава заклещен в колата си след тежка катастрофа. Изолиран и в лошо физическо състояние, той бива посетен от духа на починалата преди девет години негова съпруга Рут (Ууна Чаплин). Втората история – само на няколко мили от катастрофата – се фокусира върху младия ездач на бикове Люк Колинс (Скот Истууд), който се влюбва в привлекателната колежанка София Данко (Брит Робъртсън).
Това, което следва, е мистериозно събитие, което слива живота на Айра с преживяванията на двамата младежи. Айра и Рут, София и Люк – две двойки, които са отдалечени една от друга и като години, и като опит. При все това животът им се среща с неочаквана трогателност, за да ни напомни, че най-трудните решения водят до изключителни пътувания – отвъд отчаянието, отвъд смъртта, до най-отдалечените кътчета на човешкото сърце.

Филмът е излязъл на екран през 2015 г. Режисьор е Джордж Тилман мл.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: