В община Червен бряг раздават хранителни пакети на нуждаещи се граждани

23.10.2020 10:20
В ход е поредната капмания на Българския червен кръст за раздаването на хранителни помощи, осигурени по европейска програма. 6500 тона храни на обща стойност 15 700 000 лв. ще бъдат разпределени така, че да стигнат до 473 000 български граждани.
В Община Червен бряг е създадена организация за раздаването на хранителните помощи при спазване на всички противоепидемични мерки. Пунктът за раздаване на продуктите в Червен бряг е позициониран във фоайето на Читалище „Н. Й. Вапцаров 1908”, а в селищата на територията на общината – в съответните кметства, съобщават от местната управа.
От този транш ще бъдат подпомогнати общо 1876 правоимащи от общината. 1546 от тях, които са едночленни и двучленни домакинства, ще получат по един хранителен пакет, а 330 домакинства, от три и повече души, ще получат по два хранителни пакета.
Теглото на пакетите е около 23 кг, съдържат 16 вида продукти от първа необходимост.
Правоимащи са хората, подпомагани от „Социално подпомагане”, получили еднократна помощ, пострадали от бедствия и аварии. Те получават пакетите срещу представяне на документ за самоличност. Трудноподвижни лица или такива, които нямат възможност да пристигнат до пунктовете, могат да изпратят свои близки или ако имат личен асистент, с ръчно написано пълномощно и личната карта.
Помощите в Червен бряг ще се раздават до 26 октомври.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: