Арест за 38-годишен при спецоперация срещу разпространението на наркотици в Плевен

23.10.2020 9:06

Криминалисти на плевенското Второ РУ иззеха марихуана и пико при поредната си специализирана операция по линия „Наркотици“. 38-годишен, е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

На 22 октомври полицейска проверка в жилище в областния град е извършена от служители на секторите „Криминална полиция“ и „Охранителна полиция“ на Второ РУ – Плевен. В хода й са установени самозалепващ се полиетиленов плик, съдържащ суха зелена тревиста маса с тегло около 5 грама, хартиен свитък с размери 2х1 см., съдържащ бяло кристалообразно вещество с тегло около 1 грам, самозалепващ се полиетиленов плик с размери 5х4 см., съдържащ бяло кристалообразно вещество с тегло около 2 грама, електронна везна. От жилището са иззети и  различни по вид и размер шишета с прекурсори – натриева основа, ацетон, фосфор и други, предназначени за производство на синтетични наркотици, множество колби, фунии.

По данни на обитателя – 38-годишен плевенчанин, намерените вещества са марихуана и пико. Предстои назначаване на физико-химична експертиза. 38-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Полицейските действия са в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления по линия „Наркотици“ на територията на областния град. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура  – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 „а“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: