Чавдар Велинов напуска парламентарната група на БСП, не и партията

21.10.2020 12:23

Депутатът от Плевен Чавдар Велинов, който напусна групата на БСП в парламента, се присъедини към групата на шестимата социалисти, които се отцепиха миналия месец. Той застана до тях на брифинг, на който бе представена новата законодателна инициатива на независимите вече депутати за кредитирането на студенти, съобщава Darik.

Велинов обясни, че не е напуснал групата заедно с шестимата си другари поради личен битов проблем. Той обаче няма да напуска партията.

„Моите принципни различия са по начина на водене на политиката на групата, по начина на вземане на решения, по духа, който витае в групата. Моята душа е спокойна, аз съм уверен, че това, което правя, е правилният начин, защото онова, което ни завещаха бащите на социализма в България, е нарушено категорично“, коментира той.

„Няма да напусна партията, партията е в мен. 50 г. аз членувам в тази партия. Нашата партия днес се е поддала на властолюбивото чувство да си едниствен, ръководството да е единствено, безгрешно, непризнаващо никакво чуждо мнение“, продължи Велинов.

Снимка: DarikNews.bg

#тагове:

НАЙ-НОВИ: