Арести в Плевен при спецоперация срещу разпространението на наркотици

21.10.2020 11:56

На 20 октомври е проведена специализирана полицейска операция на територията на Плевен от служители на Второ РУ. В хода на операцията е проверен 33-годишен мъж, който предал доброволно два хартиени свитъка с бяло прахообразно вещество /с тегло около 2 грама/, по негови данни метамфетамин /пико/, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Последвали процесуално-следствени действия в дома на мъжа, където в таванско помещение криминалистите открили полиетиленов плик, съдържащ зелена тревиста маса, блистери с 47 хапчета  „Ривотрил“, шише ацетон, една кана с бял прах. В полиетиленов плик били намерени и два овални червени на цвят предмета, наподобяващи гранати.

Местопроизшествието е обезопасено и поставено под охрана от служители на Второ РУ Плевен, до пристигане на група за обезвреждане от МВР. Мъжът е задържан, предстои назначаване на физико-химическа експертиза, по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354А,ал.1 от НК, работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.

В хода на операцията е засечен и 25 – годишен мъж, който доброволно предава самозалепващ се плик с около 3 г жълтеникаво кристалообразно вещество. При претърсване на адрес в Плевен, в едно от помещенията полицейските служители установили три лица, които при вида на униформените опитали да хвърлят на земята свитък с около 6 г бяло кристалообразно вещество, както и кутия от цигари с плик, с 10 г от същото съдържание, по данни  на лицата – пико.

Тримата също са задържани със заповед за 24 часа, а действията по разследването продължават в рамките на образуваното досъдебно производство  за престъпление по чл. 354А, ал.1 от НК, под ръководството на прокуратурата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: