Ученици от ПГ по туризъм – Плевен изненадаха с нетрадиционни кулинарни шотове

21.10.2020 14:09
Продължават инициативите по повод Национална седмица на достъпа до добра храна’2020 в Плевен. Символът на седмицата е ЗЕЛЕНИЯТ КАРТОН „Да се храним от земята на България”.
Ученици от 12а клас на ПГ по туризъм „Алеко Константинов” в часовете по учебна практика приготвиха т.нар. кулинарни шотове от плодове и зеленчуци. „Традиционното понятие шот като напитка в случая се измества, преобразяваме го в смисъл на кулинарно изделие със свежи и приятни вкусове, дори и малко фюжън, в комбинация от млечни продукти от региона”, споделиха участниците в събитието. В инициативата участваха и представители на плевенска фирма за производство на ябълки и ябълков оцет , които представиха продукцията си и цикъла на производство на чиста храна. Целта е да се включат учениците колкото може по-близо до производителите на добра храна и да са информирани как да стигнат до качествените продукти. В резултат на инициативите все повече младежи са смарт ориентирани към здравословното хранене.
Със свое решение Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО), взето в деня на създаването й (16 октомври 1945), обявява 16 октомври за Световния ден на прехраната, който се чества в над 150 страни. България се включва през 2006 г. с идея за раширяване на достъпа до храна и създаването на условия за устойчиво земеделие.
Снимки и информация: Община Плевен, Пресцентър
#тагове:

НАЙ-НОВИ: