8 са паралелките под карантина в област Плевен, няма затворени училища

20.10.2020 13:01

8 са паралелките под карантина в област Плевен, към момента няма затворени училища. Това е станало ясно на проведеното днес заседание на Областния оперативен щаб с председател областния управител Мирослав Петров.

Положителни за COVID-19 са 13 ученици като контактните на тях карантинирани лица  са 175. Положителните студенти са 10 и от вчера взето решение от Медицински университет-Плевен за преминаване към дистанционно обучение за период от 2 седмици, посочи директорът на РЗИ – Плевен д-р Атанас Гарев.

„Въпреки, че броят на случаите в университета от чисто епидемиологична гледна точка не е голям, решихме да преминем на дистанционна форма на обучение, защото ние сме тясно свързани с университетската болница, която в момента поема удара с лечение на болните с КОВИД-19. Важно беше да спрем достъпа на всички студенти до Университетската болница, за да не допуснем т.нар. клъстърен взрив. Университетът продължава да работи, но в дигитална среда”, каза ректорът на МУ – Плевен проф. Славчо Томов.

В доклада си началникът на РУО –Плевен Албена Тотева посочи, че в училищата стриктно се следи за спазване на мерките, поддържа се ежедневна комуникация с РЗИ, с министерството, директорите на училищата и РУО в общ портал. „Няма напрежение в училищата. Срещаме пълно разбиране от страна на родителите. Имаме готовност за преминаване към дистанционно обучение, ако такова се наложи”, подчерта Албена Тотева.

По информация на Пресцентъра на Областна администрация – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: