ВВВУ „Георги Бенковски“ ще сътрудничи с НУ „Христо Ботев“ – Плевен и Езиковата гимназия

20.10.2020 7:31

Празникът на авиацията и Българските Военновъздушни сили е повод и за поглед към децата и младежите, които да познават миналото, настоящето и бъдещето им.

След възстановяването на ВВВУ „Георги Бенковски“, първото висше училище в плевенския регион, логично е учебните заведения да търсят различни форми на сътрудничество с него.

Първите, които сключиха рамкови споразумения за съвместна дейност с ВВВУ „Георги Бенковски“, са ръководствата на ПГПЧЕ и НУ “Христо Ботев“ – Плевен, информират от Пресцентъра на висшето училище.

Тържественият акт по подписване на споразуменията бе пред участниците на годишната международна конференция.

Директорът на ПГПЧЕ Юрий Тодоров и началникът на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски положиха подписите си под рамковите споразумения.

Директорът на НУ “Христо Ботев“ Цветелин Горанов подписа споразумението в присъствието на талантливите деца от ВГ „Ботевци пеят“ с ръководител Валентина Николова. Чаровниците поздравиха с песни гостите и участниците в конференцията.

Предстои реализацията на разнообразни идеи, съобразени с възрастта и интересите на децата и младежите в името на бъдещето на авиационното познание. И ВВВУ да им помогне да разперят криле и осъществят мечтите си!

Снимки: ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: