МУ-Плевен с топъл благотворителен жест към децата от центровете за настаняване от семеен тип в града

20.10.2020 13:12
В навечерието на 2020 година МУ-Плевен посвети коледното си тържество на благотворителна кауза за децата от шестте центъра за настаняване от семеен тип в град Плевен. Ръководството на висшето училище реши да набере средства за сбъдване на поне една мечта на 84-те деца, лишени от родителски грижи и настанени в този пит социални институции. В навечерието на светлите семейни коледни и новогодишни празници, академичната общност си припомни значението и смисъла на думата благотворителност – първо, благородна любов; второ – израз на това чувство; и трето – дейност или действие, подтикнати от нея.
Чрез директора на социалните услуги Анелия Цанкова, децата споделиха за какво мечтаят – никога не бяха посещавали столицата и много биха искали да видят Народното събрание и Президентството. С набраните средства в размер на близо 3000 лв. МУ-Плевен възнамеряваше да организира през пролетната ваканция екскурзия на децата до град София. Предвид усложнената пандемична обстановка от коронавирус и наложените ограничителни мерки, мечтаната екскурзия на децата от шестте центъра за настаняване от семеен тип не се осъществи. Висшето училище компенсира това, дарявайки събраните средства за закупуване на необходимите топли дрешки за децата през зимата. Те зарадваха малчуганите заедно с обещанието, че екскурзията до столицата само временно се отлага до пролетта на 2021 година. В знак на благодарност, младите таланти подариха на МУ-Плевен нарисувана от тях красива акварелна картина.
Медицински университет – Плевен е дългогодишен партньор на шестте центъра за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ на територията на град Плевен, където студентите по социални дейности на висшето училище провеждат своите стажове и практики. През 2019 г. с тържествен празничен концерт центровете отпразнуваха петия си рожден ден от разкриването си на територията на град Плевен. По случай празника, децата от центровете демонстрираха пред гости и приятели своите знания, умения и таланти чрез красиви и вълнуващи изпълнения на песни, стихотворения и танци.
Снимки и информация: МУ – Плевен, FB
#тагове:

НАЙ-НОВИ: