Ученици на ОУ „Св. Климент Охридски“ ще имат интерактивни занимания в плевенската Библиотека

19.10.2020 11:04

Наред с професионалното библиотечно – информационно обслужване Детският отдел и отдел Чужди езици при РБ „Христо Смирненски“ активно работят по програми като пълноценни партньори в образованието. С провеждането на разнообразни инициативи те спомагат за формиране на информационната грамотност, приобщаването към книгата и четенето и стимулиране на творчеството и социалната адаптация на своите читатели.

По Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ ОУ „Св. Климент Охридски“,  в партньорство с Регионална библиотека – Плевен, спечели проект в модул „Библиотеките като образователна среда“.

Планирани са различни изнесени в библиотеката занимания за всички ученици от училището – интерактивни, информационни и културологични занятия на български и английски език.

Първи ще посетят библиотеката учениците от VII – те класове – на 20, 27 октомври и 3 ноември. Те ще се запознаят с информационните възможности на двата отдела и ще участват в уроци по родолюбие по програма „И ние сме дали нещо на света“ по повод Деня на народните будители.

Информация: РБ „Христо Смирненски“ – Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: