Пламен Тачев ще осигури таблети за онлайн обучение на учителите в ПГ по туризъм в Плевен

16.10.2020 10:41

Народният представител от ГЕРБ Пламен Тачев пое ангажимент да осигури 10 таблета за учителите в Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ в град Плевен. Те са им необходими във връзка с евентуално преминаване към онлайн обучение поради нарастващия брой случаи на заразени с коронавирус в България.

Преди това Пламен Тачев проведе среща с директора на гимназията Малинка Маринова, на която народният представител заяви, че е тук, тъй като изпитва огромно уважение към учителската професия, а подкрепата към образованието е не само негова лична кауза, а и основен приоритет на правителството.

Тачев увери директорката, че училището може да разчита на неговата подкрепа и конкретно я попита с какво може да бъде полезен. Малинка Маринова заяви, че на първо място се нуждаят от 10 таблета за преподавателите, тъй като в момента не разполагат с такива и не са подготвени за преминаване към онлайн обучение.

Директорката изпрати официално писмо към Тачев, в което освен за таблетите, помоли за нови баскетболни и волейболни топки, с които децата да спортуват.

Пламен Тачев пое ангажимент да ги осигури и съвсем скоро артикулите ще бъдат поръчани и предоставени на гимназията, от която ежегодно излизат специалисти в сферата на туризма.

Това не е първата инициатива на Пламен Тачев във връзка с епидемията от КОВИД-19. През април, чрез организираната от депутата кампания „Да спасим живот заедно“, всички лични лекари в Област Плевен бяха снабдени с предпазни и дезинфекциозни средства.

Информация и снимки: ПП ГЕРБ – Червен бряг, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: