Легендарният футболен треньор Димитър Пенев представя днес биографична книга в Плевен

16.10.2020 7:25
Биографичната книга „Стратега” на Димитър Пенев ще бъде представена в Плевен днес, 16 октомври 2020 г., петък, от 17.30 часа в зала „Катя Попова”. За това информират от Пресцентъра на Общината.
Най-легендарният футболен треньор на България чества 75-годишен юбилей с луксозна биографична книга в две издания. „Стратега”, както е и прякорът на легендата, е писана в съавторство с журналиста Иво Тонков като творческият им тандем работи заедно около една година.
Дизайнът на томчето е дело на Тодор Манолов. Луксозната цветна биография излиза с логото на Книгомания и е с твърди корици, с високо полиграфическо качество. Съдържа 268 страници, включва над 200 снимки, някои от които се публикуват за първи път. Колекционерското издание, което е в лимитиран тираж, е допълнено с три пощенски картички с фотографии на Пената от различни години, както и с негов автограф. Предговори за „Стратега” пишат специално журналистите Ефрем Ефремов и Георги Атанасов, а първите положителни отзиви са на Ники Кънчев, Станимир Бакалов, Данаил Кънев, Венци Мицов и Теодор Борисов.
„Дано днешните младежи имат повече идоли, каквито имаше навремето – личности, заради които да идват на стадиона. Тогава много неща ще се променят. Аз съм част от България и България винаги ще бъде част от мен!”, започва биографията си Димитър Пенев. Почитателите ще прочетат за детските му години в Мировяне, за различните перипетии в кариерата му като футболист и треньор, за годините, когато е част от „Локомотив” – София, за славното време в ЦСКА, треньорските успехи и Световното първенство по футбол от 1994 г., за семейния живот и др.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: