Пилотен курс по авиационен технически английски се проведе във ВВВУ „Георги Бенковски“

16.10.2020 8:53

Ден преди да отбележим празника на ВВС, успешно завършилите пилотния курс по авиационен технически английски получиха удостоверенията си, информират от Пресцентъра на ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия.

Заместник-началникът на  ВВВУ „Г. Бенковски“ по професионална подготовка и международно сътрудничество полковник Андриян Колев връчи документите на първите 15 офицери и сержанти от системата на ВВС, на които предстои обучение по усвояване на новата авиационна техника в САЩ.

В продължение на пет седмици преподавателите от Департамент „Природни и хуманитарни науки“ –Ваня Кацарска, Явор Върбанов, Павлина Дачева, Миглена Мирчева и Детелина Кузева обучаваха курсистите в усвояване тънкостите на техническия английски език. 150 –те часа са разпределени по модули, по системите на самолета – авионика, двигатели.

Интерес е предизвикал учебен час с онлайн гост-лектор, специалист по авиационни двигатели, полковник доцент Бела Варга от Авиационния институт към Националния университет за държавни и обществени науки, Унгария.

Майор Дилян Неделчев от авиобаза Граф Игнатиево беше ръководител на групата,  която е била с много добра основна подготовка по  английски език и членовете й мотивирани да повишат специфичната си езикова култура.

Още 50 военнослужещи от ВВС предстои да  преминат през курс по авиационен технически английски във ВВВУ „Георги Бенковски“.

Снимки: ВВВУ „Георги Бенковски“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: