Откриха общата изложба на Убавка Тончев и Константин Симеонов – Костика в Арт център Плевен

15.10.2020 10:23

Общата изложба на Убавка Тончев и Константин Симеонов – Костика е новото събитие в културния календар на Арт център Плевен и Община Плевен. Откриването на събитието уважиха кметът на Плевен Георг Спартански, колеги на творците, приятели и почитатели на изкуството им.
Въпреки че от година Костика не е част от земното, неговите творби – запазени и завършени с много любов от съпругата му, заеха своето място в арт пространството.Изложбата представя и много от новите творби на Убавка, рисувани в една нова за нея техника – рисунки с пастел.


„Има хора, които потъват в мъката си. Но има и друг начин да победиш болката – чрез работата си, чрез творчеството. Такава е Убавка. Тя преодоля загубата и продължи да създава прекрасните си творби, не остави болката да я смачка”, каза при откриването кметът на община Плевен Георг Спартански.
На 31 октомври, отново в Арт център Плевен, ще се състои поетичният спектакъл по стихотворения, вдъхновени от конкретни творби на Костика и написани от поетесата Весела Томова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: