Нов кабинет по Биология и здравно образование откриха в СУ „Стоян Заимов“ – Плевен

14.10.2020 16:12

Днес официално беше открит модернизираният кабинет по Биология и здравно образование в СУ “Стоян Заимов” – град Плевен. Това стана възможно благодарение на участието на училището в Национална програма “Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул “Подобряване на условията за експериментална дейност по природни науки в профилираната подготовка”.

Кабинетът има обособен лабораторен кът с необходимите апарати и стъклария. Учениците от училището ще имат възможност да работят с дигитални микроскопи. Незаменима част от оборудването е наличието на Chrombook, Chromtab, тъч- екран, чрез които се реализира виртуална и добавена реалност по време на обучението.

При откриването демонстрации на експерименти направиха ученици от XIб клас – както с естествени обекти, така и с дигиталните устройства.

На откриването присъстваха Албена Тотева, началник на РУО Плевен, Илиян Йончев, ръководител направление „Секретариат, европейски програми и проекти“ в Медицински университет – Плевен и общински съветник, Мария Атанасова, началник отдел „Образование и младежки дейности“ в Община Плевен, доц. Милена Атанасова, ръководител на сектор „Биология“ в Медицински университет Плевен, Александър Александров, управител на Център за творческо обучение, Силвия Диянова, директор на ДГ „Зорница“, Галина Нейкова, директор на ДГ „Незабравка“ и  Петя Фуренеса, директор на ДГ „Еделвайс“.

Поздравителни адреси и специални подаръци изпратиха депутатът Васил Антонов, поф. д-р Славчо Томов Томов, д.м.н., ректор на Медицински университет – Плевен и партньорите на училището от Център за творческо обучение, с чиято помощ СУ „Стоян Заимов“ през м. март стана първото училище в облака, работещо с образователната платформа G Suite в област Плевен.

Снимки и информация: СУ „Стоян Заимов“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: