Кметът на Кнежа с гневен коментар за състоянието на важен път, коледничета „цъфнаха“ в дупките

14.10.2020 15:34
Гневен коментар относно състоянието на републиканския път, по който се пътува от Кнежа към Плевен направи днес кметът Илийчо Лачовски чрез официалната си страница във Фейсбук. По многобройните дупки, които са предпоставка за тежки катастрофи всеки ден, са „цъфнали“ коледничета. Вероятно отчаян опит да се привлече вниманието на институциите, които трябва да вземат отношение за незабавното ремонтиране на участъка.
Поместваме коментара на кмета на Кнежа Илийчо Лачовски без редакторска намеса:
Независимо от многократните сигнали и официална ни кореспонденция до собственика на републиканския път до Плевен относно състоянието на пътната настилка, нещата са оставени така. От 5 години се води една многобройна и безсмислена кореспонденция; поемат се едни обещания и не се изпълняват. Видно е, че пътят е в окаяно състояние и множеството дупки са предпоставки за ПТП. За съжаление нехайството на собственика може да коства човешки жертви. Всъщност, всеки ден там има по няколко ПТП-та – авариралите автомобили със спукани гуми са обичайна гледка по отбивките. Толкова е опасен, че жертвите по него биха били повече, отколкото тези на COVID-19 в областта.
Трябва да се чака да загинат хора ли, за да се предприемат адекватни действия по преасфалтирането на целия участък??? Все пак пътят не води до някоя крива паланка. Това е първокласен път! Това е пътят, по който се минава от Видин за Варна, Силистра, Русе или Велико Търново и обратно; от Румъния към морето (ако се мине по моста във Видин); това е пътят, по който се влиза в област Плевен от Запад на Изток. Той е важна, свързваща артерия не само за Северозападна България, а и за цяла Северна България. Трафикът е доста интензивен, с много тежкотоварни камиони и чужденци, които не предполагат колко дълбоки са дупките.
Безспорно пътят е грозна картинка. Във връзка с наближаващите празници в дупките се появиха коледничета, които имат за цел да придадат малко повече уют и светлина по този забравен първокласен път. Тъкмо и шофьорите ще намаляват скоростта.
Коледата наближава – дано с нея и коледното чудо!
#тагове:

НАЙ-НОВИ: