От днес започва раздаването на хранителни пакети за нуждаещи се в селата на община Плевен

14.10.2020 7:32
От днес БЧК стартира предоставянето на пакети с хранителни продукти от първа необходимост на нуждаещите се в селата от община Плевен.
Право на подкрепа имат лица и семейства, подпомагани от дирекциите „Социално подпомагане“ на различни основания. В основната целева група са включени и семейства, подпомогнати с еднократна помощ, които са инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства и/или COVID-19. За първи път семействата с по трима и повече членове ще получат по два пакета с храни. Увеличението идва в отговор на направено проучване, възложено от Агенцията за социално подпомагане, в което се препоръчва размерът на помощта да се съобрази с големината на семействата.
Подпомогнатите ще получат по 23 кг храни на стойност 55 лв., като пакетите включват 16 вида продукти от първа необходимост. Сред тях са ориз, спагети, лютеница, различни видове консерви, конфитюр, захар, леща, брашно и олио. Раздаването на пакетите ще бъде поетапно и ще продължи и през ноември по график, изготвен от партньорската организация по програмата – Българския Червен Кръст (БЧК). Графикът се публикува на интернет страниците на Управляващия орган – Агенцията за социално подпомагане – www.asp.government.bg и на БЧК – www.redcross.bg. Пакетите могат да бъдат получени в най-близкия пункт на БЧК.
За селата от община Плевен раздаването на пакетите ще се проведе от 14 до 29 октомври.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: