Топлофикация – Плевен: Възползвахме се от спирането, за да извършим ремонт и профилактика

09.10.2020 10:30

За период от 2 дни топлоподаването на територията на Плевен беше спряно.

„Спирането  на топлоподаването не беше планирано от нас, но решихме да се възползваме от двата дни, в които така или иначе плевенчани трябваше да изпитат неудобството да нямат топла вода, за да извършим някои ремонтни профилактични работи“. – заяви изпълнителният директор на Топлофикация Плевен инж. Йордан Василев.

Причината за прекратяването на топлоподаването за 2 дни бе неотложен ремонт от страна на Булгартрансгаз, който наложи преустановяване подаването на природен газ от Булгаргаз. Оттам и Топлофикация – Плевен, която работи с основно гориво природен газ, също бе принудена да преустанови производствената си дейност в рамките на този период.

„За 2 дни, в които бяхме спрели, успяхме да извършим ревизия и някои ремонтни работи на основните съоръжения на Топлофикация – Плевен, както и на участъци от топлопреносната мрежа, които ни притесняваха.  Работите не бяха наложителни, но бяха необходими и такива, които могат да се извършат само при изцяло спряно производство.  Взехме това решение, за да избегнем още едно спиране на топлоподаването за плевенчани в друг момент.“, подчерта инж. Василев.

„Трябва да отбележим, че по време на спирането районите, които не бяха засегнати от извършваните работи ги оставихме под налягане действащи така, че клиентите ни да се възползват до край от топлината“, каза изпълнителният директор на Топлофикация Плевен.

„Решихме да съчетаем профилактиката със спирането, причинено от ремонта на Булгартрансгаз, за да не притесняваме повторно плевенчани с прекъсване на топлоподаването. Още веднъж се извиняваме за причиненото неудобство и се радваме, че отново доставяме битова гореща вода на плевенчани. До края на месеца вероятно ще бъде сложено и началото на зимния отоплителен сезон, с което ще започнем да предоставяме на нашите абонати и качествено отопление.“ – обяви инж. Василев.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: