Иглика Нинова представя днес сборника си разкази „Новите дрехи на Пепеляшка“ в читалище „Съгласие“

07.10.2020 8:55

Един по-различен поглед върху общочовешките ценности ще ни представи Иглика Нинова в сборника си разкази „Новите дрехи на Пепеляшка“. Премиерата на книгата е днес, 7 октомври от 17,30 часа в НЧ „Съгласие 1869“ – Плевен.

Преди година отново тук – в най-старото културно средище на Плевен, авторката представи своята първа творческа рожба „Отворете вратата…Вратата!”. Сладкодумно и искрено представя тя своите творения, ще се убедите сами… Словото ще бъде допълнено от ефектни визуални внушения и преживяването със сигурност ще бъде запомнено. Мястото също не е избрано случайно – зала „Библиотеката“.
Не забравяйте маските!
Ето как въвежда в тематиката на сборника си самата авторка: „Настоящата колекция от текстове е резултат от любезната дизайнерска намеса на съвременните пандемии и човешкия здравомислещ принос в битката с невидимите врагове. Текстовете са изработени от „движещи се заедно с нас материи“, с акценти върху семплото и метафоричното. Класически или по-екстравагантни – сюжетните детайли напомнят, усмихват, натъжават, възмущават, отразяват. Подканят за прочистване и освежаване на гардеробите, с поглед към модната линия на утрешния ден, към новото като възможност за по-осъзнат, човеколюбив и природосъобразен стил на живот“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: